Hulp bij aanvraag

Wmo-indicatie

Voor de begeleiding heb je een zorgindicatie nodig. Heb je nog geen Wmo-indicatie? Dan kun je die aanvragen bij de gemeente. Medewerkers van Woonzorg DWI kunnen je hierbij helpen.
Het kan tevens een zorgindicatie zijn vanuit verlengde Jeugdwet of WLZ-indicatie. Vraag uitleg en hulp bij aanvraag, neem gerust contact op.

Wat is Wmo?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is bedoeld om burgers te helpen, zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan de maatschappij. Dagbesteding en individuele (woon)begeleiding worden betaald vanuit deze Wet maatschappelijke ondersteuning.

Hoe kan ik Wmo aanvragen?

De gemeente beoordeelt of je in aanmerking komt voor ondersteuning vanuit de Wmo. Je kunt een aanvraag indienen bij het Wmo-loket (GGD) of het sociale wijkteam van jouw gemeente. Bij de meeste gemeenten kun je hiervoor een afspraak maken of kun je online een aanvraagformulier invullen. Kom je er zelf niet helemaal uit en kun je wel wat hulp gebruiken bij het aanvragen van een Wmo-indicatie? Neem dan contact op met de medewerkers van Woonzorg DWI door te bellen met 024 202 22 15