Groepstraining

Leren van en met elkaar

Binnen de groepstrainingen bij Woonzorg DWI stellen we zowel individuele doelen als gezamenlijke leerdoelen. Variërend van planning & organiseren (executieve functies), psycho-educatie tot sociale relaties en communicatie.
De groepstraining voor zelfstandig wonen biedt je een unieke kans om samen te leren en te groeien! Het gaat dus niet alleen om individueel leren, maar ook om samen leren. Zo leer je op een zelfstandige en zelfverzekerde manier wonen, terwijl je je gesteund voelt door de kracht van de groep.

Samen zelfstandigheid ontdekken

Gezamenlijk zelfstandigheid ontdekken gaat als volgt:

1. Leer van elkaars ervaringen

In onze groepstraining delen deelnemers hun persoonlijke ervaringen met zelfstandig wonen. Of je nu pas kort op jezelf woont of al enige ervaring hebt; er is altijd iets nieuws te leren van de andere deelnemers. Iedereen heeft zijn/haar eigen achtergronden en levensverhalen. Het delen van successen en uitdagingen zorgt voor een gemeenschap die elkaar ondersteunt en aanmoedigt om te groeien.

2. Praktische tips en tools

Samen ontwikkel je praktische vaardigheden die essentieel zijn voor zelfstandig wonen. Van budgetbeheer en huishoudelijke taken tot aan het plannen van maaltijden en het opbouwen van een sociaal netwerk. Je krijgt concrete tips en tools die je direct kunt toepassen in het dagelijks leven.

3. Onderlinge steun

De groepstraining is meer dan alleen een leersessie. Het geeft je ook de kans om waardevolle contacten te maken. Door elkaar te ondersteunen bij uitdagingen en te inspireren met successen, bouw je samen aan een positieve omgeving. Hierin wordt iedereen aangemoedigd om zijn of haar doelen te bereiken.

4. Begeleiding door experts

Maak gebruik van de begeleiding van ervaren experts. Zij helpen je je weg te vinden in de uitdagingen van zelfstandig wonen. Ook delen onze deskundige trainers hun kennis met jullie en begeleiden ze de groep naar succes. In de online module ‘Minddistrict’ kun je informatie terugzien en oefeningen opnieuw trainen wanneer jij dat wilt.

Visie & Missie

Wij helpen je graag in je ontwikkeling. Dat doen we met passie, plezier en inzet! Benieuwd hoe we dit doen?

Organisatie

Woonzorg DWI is een kleinschalige woonorganisatie. Bij ons staat kwaliteit altijd voorop!

Vraag & antwoord

Heb je nog vragen? We helpen je graag verder! De meest gestelde vragen en antwoorden vind je hier.

Is deze groepstraining geschikt voor jou?

De groepstraining voor zelfstandig wonen is ontworpen voor iedereen die zijn zelfstandigheid wil vergroten. Daarbij maakt het niet uit hoe zelfstandig je op dit moment bent. Dus of je nu net begint aan deze reis of je al veel ervaring hebt; je leert veel nieuwe vaardigheden en je doet mee in een ondersteunende groep gelijkgestemden. Kortom: ontdek hoe samen leren en groeien de sleutel is tot succesvol zelfstandig wonen. Meld je hier aan.