Steunbewoners & vrijwilligers

Samen sterker met steunbewoners en vrijwilligers

Bij Woonzorg DWI geloven we in de kracht van gemeenschap en samenwerking. Daarom werken we nauw samen met steunbewoners en vrijwilligers die een waardevolle rol spelen in het ondersteunen van onze bewoners.

Beschermdthuis 18 jaar
Beschermdthuis voorkan van st jozefklooster

Steunbewoners: een helpende hand en luisterend oor

Onze steunbewoners staan paraat voor onze cliënten om hen te helpen met uiteenlopende praktische zaken. Dat kan variëren van het assisteren bij klusjes tot het bieden van een luisterend oor. Onze steunbewoners zijn een belangrijke schakel in het bevorderen van maatschappelijke participatie en sociale inclusie. Door de grote betrokkenheid van onze steunbewoners ontstaat er een fijne woonomgeving waarin bewoners zich gesteund voelen en waar ze op iemand kunnen rekenen.

Visie & Missie

Wij helpen je graag in je ontwikkeling. Dat doen we met passie, plezier en inzet! Benieuwd hoe we dit doen?

Organisatie

Woonzorg DWI is een kleinschalige woonorganisatie. Bij ons staat kwaliteit altijd voorop!

Vraag & antwoord

Heb je nog vragen? We helpen je graag verder! De meest gestelde vragen en antwoorden vind je hier.

Leren met en van elkaar

Bij Woonzorg DWI geloven we in het delen van kennis en ervaringen. Samen wonen gaat verder dan alleen het samen delen van de fysieke woonruimte. Het gaat ook over de onderlinge relaties en interactie met de omgeving. Door samen te wonen en actief betrokken te zijn in een gemeenschap, ontstaan er kansen om van elkaar te leren en met elkaar te groeien.

Durven vragen en samen organiseren

Samen wonen betekent ook durven vragen en samen organiseren. We stimuleren een woonomgeving waarin bewoners zich comfortabel genoeg voelen om hulp te durven vragen en waarbinnen ze samen activiteiten organiseren. Hierdoor vergroten we niet alleen de sociale vaardigheden, maar creëren we ook een positieve maatschappelijke impact.

In onze woonlocaties wordt samen gekookt, worden spelletjes gedaan en worden ook activiteiten georganiseerd. Of het nu bijvoorbeeld een BBQ, een kampvuur of een game-/sportactiviteit is; samen activiteiten organiseren en beleven is voor iedereen het fijnst!

Bij Woonzorg DWI streven we naar een ondersteunende en inclusieve gemeenschap waarin bewoners zich gewaardeerd voelen en waarin samenwerking centraal staat. Samen bouwen we aan een warme en betrokken woonomgeving.