vraag en antwoord

Wat voor zorgindicatie heb ik nodig?

Je hebt een PGB-indicatie nodig voor beschermd of begeleid wonen. Deze indicatie wordt  als een maatwerkvoorziening afgegeven door de (kern) gemeente; de GGD fungeert momenteel als de toegangspoort voor begeleid en beschermd wonen in onze regio. We werken vanuit de volgende indicaties:
- Beschermd thuis groep licht
- Beschermd thuis groep middelzwaar
- Beschermd wonen licht
Meer infomratie is te vinden via: https://ggdgelderlandzuid.nl/professionals/maatschappelijke-zorg/beschermd-wonen/toegang-beschermd-wonen/

Daarnaast is een indicatie vanuit de WLZ ook mogelijk.
Meer informatie is te vinden via: https://ciz.nl/client/wat-is-de-wlz

Let op: We werken vanuit PGB's dat betekent dat er een PGB beheerder uit je eigen netwerk betrokken word bij jouw zorg.

Hoe verloopt het aanmeldingsproces?

Na de aanmelding via de site, zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden en mits van toepassing een intake. Op het moment dat de kennismaking en intake positief verlopen zijn, kom je op de wachtlijst. De start is afhankelijk van de beschikbare plekken op de woonlocaties.

Is er huursubsidie mogelijk?

De huurprijzen en mogelijkheid tot huursubsidie wordt met jou besproken tijdens de kennismaking. Gedurende het intake proces zullen we ook kijken naar je financiële situatie om te toetsen of je in staat bent de woonlasten te dragen.

Wat moet ik regelen om bij Woonzorg DWI te gaan wonen?

We hebben uiteraard een checklist met regelzaken om jou al te ondersteunen en begeleiden bij het proces. Op jezelf gaan wonen vraagt energie en bereidheid om nieuwe dingen aan te gaan. We ondersteunen jou om deze stappen te kunnen realiseren.

Hoeveel appartementen en studio’s zijn er beschikbaar?

Er zijn op dit moment verschillende appartementen/ studio’s beschikbaar in Malden en in Wijchen. In Malden zijn deze geheel zelfstandig met eigen badkamer, keukenblok en aparte berging. In Wijchen heb je een twee-kamerappartement met eigen badkamer en keukenblok. De afmetingen verschillen per unit.

Zijn er ook contra-indicaties?

Om bij Woonzorg DWI te wonen heb je een geldige indicatie nodig voor beschermd / begeleid wonen vanaf minimaal 9 uur per week. Als deze afloopt en niet verlengd wordt, is het tijd om door te gaan naar jouw nieuwe woonplek waar je wat je geleerd hebt verder in praktijk kan brengen. Het kan ook dat je voordat de indicatie afloopt je toe bent aan deze stap. Dit moedigen we aan en we coachen je hierbij, zodat je voorbereid bent op de volgende stap. Het doel blijft altijd om zo zelfstandig mogelijk te leven.

Een belangrijke contra-indicatie is drugsgebruik (zowel soft als harddrugs als overmatig alcohol gebruik) en het hebben van schulden (m.u.v bewindvoering). Dit wordt binnen Woonzorg DWI niet toegestaan, omdat we geloven dat dit een zo zelfstandig mogelijk leven niet bevordert en het risico op een stagnerende ontwikkeling vergroot. Deze contra-indicatie is opgenomen in de woonovereenkomst.
Daarnaast is het belangrijk dat je, met ondersteuning van begeleiding, zo kan wonen dat het zowel voor jou als voor je medebewoners prettig wonen is. Dit houdt in dat het je lukt om je te houden aan de algemene leef- en omgangsregels. Deze zullen verder worden toegelicht in het kennismakingsgesprek.

Wat is aanwezig in de woning en wat moet ik zelf aanschaffen?

Aanwezig in de eigen woonruimte zijn: een keukenblok inclusief koelkast, wasbak en fornuis en een badkamer inclusief toilet en douche. In Malden is in jouw persoonlijke berging de mogelijkheid een wasmachine aan te sluiten (deze is niet aanwezig). In Wijchen is er een gezamenlijke wasmachine. De muren zijn wit bij oplevering en we vragen je dit ook zo achter te laten voor een eventuele bewoner na jou. De vloer is voorzien van linoleum; je hoeft dus geen eigen vloerbedekking te financieren. Er is WIFI aanwezig. Uitgebreider internet en/of een TV-abonnement is voor ieder voor zich om aan te schaffen.

Kan ik ook zorg krijgen vanuit Woonzorg DWI als ik al zelfstandig woon (of wil gaan wonen)?

Ja, dat is mogelijk. We bieden juist de zorg om de zelfredzaamheid te vergroten. Daarbij bieden we begeleiding op maat aan.
Voor deze vraag gaan we samen in gesprek wat er nodig is voor jou om jouw zelfstandigheid te bevorderen.

Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Laat hieronder jouw gegevens achter, zodat je wordt teruggebeld.
CONTACt

024-2022215
info@woonzorgdwi.nl

Postadres
Sint Annastraat 172, 6524 GT Nijmegen

Locatie Malden
Rijksweg 112, Malden

Locatie Wijchen
Pius XII Straat 15, Wijchen