Download
Folder DWI
Meer informatie? Bekijk onze folder!
DWI_folder_v2.pdf
Adobe Acrobat document 13.8 MB

Vraag en Antwoord

  •  Hoeveel appartementen en studio’s zijn er beschikbaar?

Er zijn op dit moment 6 appartementen/ studio’s beschikbaar. Deze zijn allemaal met eigen voorzieningen; badkamer, keukenblok en aparte berging. De afmetingen verschillen per unit.

  •  Is er huursubsidie mogelijk?

Ja. Je hebt een eigen voordeur en huisnummer en de woning voldoet aan de criteria voor huursubsidie.

  • Wat voor zorgindicatie heb ik nodig?

Je hebt een PGB indicatie nodig voor beschermd of begeleid wonen met een indicatie vanaf 10 uur. Dit kan zowel een indicatie uit de WLZ zijn als een maatwerkvoorziening die is afgegeven door de (kern) gemeente.

  • Hoe verloopt het aanmeldingsproces?

Na de aanmelding via de site, zal er een intake en kennismakingsgesprek plaatsvinden. Op het moment dat de kennismaking en intake positief verlopen zijn, zal er worden gekeken naar een startdatum. Dit gaat in gezamenlijk overleg, om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  • Zijn er ook contra-indicaties?

Om bij Woonzorg DWI te wonen heb je een geldige indicatie nodig voor beschermd / begeleid wonen vanaf minimaal 10 uur per week. Als deze afloopt en niet verlengd wordt, is het tijd om door te gaan naar jouw nieuwe woonplek waar je wat je geleerd hebt verder in praktijk kan brengen. Het kan ook dat je voordat de indicatie afloopt je toe bent aan deze stap. Dit moedigen we aan en we coachen je hierbij zodat je voorbereid bent op de volgende stap, het doel blijft altijd om zo zelfstandig mogelijk te leven.

 

Een belangrijke contra-indicatie is drugsgebruik (zowel soft als harddrugs als overmatig alcohol gebruik) het hebben van schulden (m.u.v bewindvoering). Dit word binnen Woonzorg DWI niet toegestaan omdat we geloven dat dit een zo zelfstandig mogelijk leven niet bevordert en het risico op een stagnerende ontwikkeling vergroot. Deze contra indicatie is opgenomen in de woonovereenkomst.
Daarnaast is het belangrijk dat je met ondersteuning van jouw coach zo kan wonen dat het zowel voor jou als voor je medebewoners prettig wonen is. Dit houdt in dat het je lukt om je te houden aan de algemene leef- en omgangsregels. Deze zullen verder worden toegelicht in het kennismakingsgesprek.

  • Wat is aanwezig in de woning en wat moet ik zelf aanschaffen?

Aanwezig zijn keukenblok inclusief koelkast, wasbak en fornuis. Wc & douche. In jouw persoonlijke berging zit de mogelijkheid een wasmachine aan te sluiten (deze is niet aanwezig). De muren zijn wit bij oplevering en we vragen je dit ook zo achter te laten voor een eventuele bewoner na jou. De vloer is voorzien van hoogwaardig linoleum je hoeft dus geen eigen vloer bedekking te financieren. Er is Tv aansluiting en WIFI aanwezig. uitgebreider Internet / TV abonnement is voor ieder voor zich om aan te schaffen.