Praktische informatie

Praktische informatie

Begin je net aan je avontuur van zelfstandig wonen of wil je ondersteuning op bepaald gebied? Op onze website vind je praktische informatie en ondersteuning in alle zelfredzaamheidsdomeinen.
Wij weten heel goed dat je zelfstandigheid in stappen leert. We staan dus klaar om je te begeleiden in alle aspecten van het dagelijks leven. Hieronder lees je meer over de verschillende gebieden waarop wij je kunnen ondersteunen om je zelfredzaamheid te vergroten:

  1. Huis en huishouden: leer efficiënt en georganiseerd je huis beheren. Met tips over opruimen, schoonmaken en effectieve indelingen voor een comfortabele leefruimte.
  2. Financiën en budgettering: krijg inzicht in het beheren van je financiën, het opstellen van een budget en het plannen van uitgaven. Leer financiële doelen stellen en behalen.
  3. Koken en maaltijdplanning: ontdek eenvoudige en voedzame recepten, leer kookvaardigheden en ontwikkel een effectief plan voor maaltijdplanning.
  4. Persoonlijke organisatie: verbeter je organisatorische vaardigheden. Van het bijhouden van afspraken tot het beheren van persoonlijke documentatie.
  5. Sociale vaardigheden en netwerken: bouw sterke sociale vaardigheden op en leer hoe je waardevolle relaties kunt opbouwen. Met advies over het vergroten van je sociale netwerk.
  6. Gezondheid en verzorging: krijg inzicht in het belang van je fysieke en mentale gezondheid. Met praktische tips voor zelfzorg en het navigeren door gezondheidszorgsystemen.
  7. Mobiliteit en openbaar vervoer: leer jezelf gemakkelijk verplaatsen, zowel te voet als met het openbaar vervoer. Met tips voor planning en efficiënt reizen.
  8. Werk en opleiding: ontwikkel vaardigheden voor succes op de werkplek, inclusief sollicitatietips en advies over het balanceren van werk en privéleven.
  9. Plannen en organiseren: structuur en overzicht creëren, zodat er rust, regelmaat en reinheid (hygiëne) is. Hierdoor ontstaat ruimte voor ontspanning en ontwikkeling van positieve gezondheid.

Woonzorg DWI zorgt er op alle fronten voor dat je je zelfredzaamheid vergroot. Of je nu specifieke vragen hebt over één domein of graag een holistische benadering wil; wij helpen je je weg te vinden in je zelfstandige leven. We bieden je de tools en kennis die je nodig hebt
om met vertrouwen en succes zelfstandig te wonen. Woonzorg DWI heeft alle kennis en ervaring in huis om je met deskundige woonbegeleiding in dit proces te begeleiden.

Hoe vaak en hoe lang krijg je woonbegeleiding?

Hoe vaak en hoe lang een begeleider bij je langs komt, hangt af van je indicatie. Als het mogelijk is, wordt de begeleiding na verloop van tijd afgebouwd. Maar het kan ook zijn dat een begeleider contact met je blijft houden als je dat nodig hebt om goed te kunnen functioneren.

Wij bieden begeleiding op maat, zodat jij regie ervaart en kan ontwikkelen. Meld je hier aan.

Hulp nodig?

Visie & Missie

Wij helpen je graag in je ontwikkeling. Dat doen we met passie, plezier en inzet! Benieuwd hoe we dit doen?

Organisatie

Woonzorg DWI is een kleinschalige woonorganisatie. Bij ons staat kwaliteit altijd voorop!

Vraag & antwoord

Heb je nog vragen? We helpen je graag verder! De meest gestelde vragen en antwoorden vind je hier.