Beschermd thuis 18 – 27

Beschermdthuis

De overgang naar volwassen worden, is voor sommige jongeren een grote sprong in het diepe. Waar moet je naartoe met je vragen over studie, werk, wonen, begeleiding en geldzaken? Bij Woonzorg DWI stemmen we je begeleiding af op de vragen die jij hebt.

Beschermdthuis wonen
Beschermdthuis zorg

Leren door te doen

We beschikken over kleinschalige woonvormen. Het is een veilige plek en een vangnet waarin je ontwikkeling centraal staat. Wij werken samen met jou aan het vergroten van je zelfkennis en je vaardigheden, zodat je kunt zeggen: “Dit werkt voor mij!”. Er is vijf dagen per week begeleiding aanwezig. En er is altijd een 24 uur bereikbaarheidsdienst. Ook wonen er twee steunbewoners. Dat zijn studenten of jong professionals die je kunt zien als voorbeeld en goede buur. Deze steunbewoners zijn je eerste aanspreekpunt voor praktische zaken als er geen begeleiding aanwezig is.

Het is onze bedoeling dat je vaardigheden ontwikkelt door zelf dingen te doen en ervan te leren. Zo dagen we je uit om zelf stappen te zetten en initiatief te nemen. Het groepsproces is hierbij zeer belangrijk. Zo help je elkaar en heb je alle vrijheid. Dat neemt niet weg dat begeleiding altijd in de buurt is waarop je kunt terugvallen als dat nodig is. Wij weten dat leren en zelfstandig worden met vallen en opstaan gaat.

Visie & Missie

Wij helpen je graag in je ontwikkeling. Dat doen we met passie, plezier en inzet! Benieuwd hoe we dit doen?

Organisatie

Woonzorg DWI is een kleinschalige woonorganisatie. Bij ons staat kwaliteit altijd voorop!

Vraag & antwoord

Heb je nog vragen? We helpen je graag verder! De meest gestelde vragen en antwoorden vind je hier.

Wonen bij Woonzorg DWI is echt iets voor jou als je:

 • jezelf wil ontwikkelen
 • wil leren om zelfstandiger te worden
 • verantwoordelijkheid wil leren nemen over je leven
 • een daginvulling hebt, bijvoorbeeld: studie, dagbesteding of (vrijwilligers)werk
 • rekening wil houden met anderen
 • bereid bent om deel te nemen aan de groep
 • bereid bent om hulp aan te nemen
 • nieuwe dingen wil leren
 • bereid bent om naar jezelf te kijken
 • kan omgaan met feedback en grenzen
 • doelen hebt waaraan je wil werken
 • in de nacht en het weekend zonder begeleiding in de buurt kan wonen (er is wel een bereikbare dienst voor noodgevallen)
 • binnen twee jaar wil doorstromen naar een zelfstandige woonplek

Invulling van de week

Een duidelijke structuur of invulling van de week is belangrijk om jezelf te kunnen ontwikkelen. We zoeken met jou naar een goede balans tussen inspanning (werk/dagbesteding/opleiding) en ontspanning (sociale contacten, sport, hobby’s).

Zelfredzaam voor de toekomst

In ons aanbod trainen we je naar zelfstandigheid. Hier komt veel bij kijken, we begeleiden je bij mentale gezondheid tot financiën. Beschermd Thuis maakt een scheiding tussen zorg en wonen om je voor te bereiden voor zelfstandig wonen. Je leert dus vanaf begin al jouw eigen huur te betalen en zelfstandige keuzes te maken.

Samen voor ontwikkeling

Als jongeren de volwassen leeftijd bereiken, kan de invulling van de rol van de ouders/pleegouders/vrienden veranderen en een nieuwe betekenis krijgen. Daarom is het belangrijk dat er op tijd en ook goed overlegd en samengewerkt wordt. We geloven in systeemgericht werken; juist ook op een woongroep.

Contact met ons opnemen

Ben je nieuwsgierig naar wonen in ‘Beschermd thuis’ van Woonzorg DWI? Of heb je er vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Bel 024 202 22 15 of mail naar info@woonzorgdwi.nl. We helpen je graag met het vinden van de zorg die bij jou past.